Επίθεση με δεκάδες ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ τα ξημερώματα

Χτύπησαν την αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ – Απάντηση στις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο»

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Κυριακής ότι στόχευσε την ισραηλινή αεροπορική βάση Ραμάτ Νταβίντ με πυραύλους ως απάντηση στις «επανειλημμένες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο», ανέφερε η οργάνωση στο κανάλι της στο Telegram. Το πρώτο μπαράζ σημειώθηκε γύρω στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ το δεύτερο και το τρίτο από τιε 3:30 ως τις 5.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, έκανε λόγο για 30 ρουκέτες που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ σε περιοχές στο Βόρειο Ισραήλ.Έχουν αναφερθεί διακοπές ρεύματος στην περιοχή Afula.

Οι IDF τόνισαν πως οι περισσότερες από τις ρουκέτες αυτές στην κοιλάδα Τζεζρίλ αναχαιτίστηκαν απο την αεράμυνα, ενώ εξετάζεται πόσες από αυτές έχουν χτυπήσει σε σημεία όπου σήμανε αντιαεροπορικός συναγερμός (μεταξύ τους, στη Ναζαρέτ).

Στο μεταξύ, βίντεο που διακινούνται στα social media, δείχνουν την ισραηλινή αεροπορική βάση στο Ραμάτ Νταβίντ, έξω από τη Χάιφα, να έχει πιάσει φωτιά και τη Χεζμπολάχ να επιβεβαιώνει πως αυτός ήταν ο στόχος της «με δεκάδες ρουκέτες».

Ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα μετά από αναχαίτιση στη Γαλιλαία, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Παράλληλα, ακυρώθηκαν τα μαθήματα στα σχολεία της Χάιφα και στα Υψίπεδα του Γκολάν για λόγους ασφαλείας.

Ισραήλ: Νέο κύμα επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εν τω μεταξύ χθες Σάββατο (21/9), ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αφού νωρίτερα είχε ανακοινώσει επιδρομές κατά χιλιάδων εκτοξευτών πυραύλων και άλλων στόχων της ισλαμιστικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην τελευταία ανακοίνωση του στρατού.Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι εξουδετέρωσε «σχεδόν πλήρως» την ηγεσία της Χεζμπολάχ με τη χθεσινή αεροπορική επιδρομή του στη Βηρυτό.

Σε ανάρτησή τους στο Χ, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν δώδεκα «σημαντικοί τρομοκράτες».

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο